Povești din mintea mea pentru stare de bine

29.06.2023

În luna iunie am împărtășit mai multe dintre obiceiurile mele prin care îmi sporesc și mențin starea de bine și armonia interioară. Le-am sintetizat pe toate în acest articol, în speranța că-ți vor fi și ție de folos!

Te provoc să încerci măcar una din activitățile din rutina mea și poate să împărtășim apoi mai multe idei despre cum a mers și ce altceva ar fi potrivit pentru tine 🧡


3 LUCRURI CU CARE ÎMI ÎNCEP SĂPTĂMÂNA

Adevărul e că la mine zilele din săptămână și-au pierdut din importanță și nu le mai asociez cu ceva anume. Sâmbăta probabil e încă zi de curățenie în mintea mea, dar deseori lucrez în weekenduri, așa că lunea devine cea mai accesibilă opțiune și cu asta îmi încep săptămâna de multe ori. 

Chiar și așa, o săptămână bună se cunoaște din dimineața zilei de luni! De aceea:

☕️ îmi fac o cafea delicioasă în cana mea preferată

🧘🏻 ies pe terasă la meditație cu sens (sau stau în colțișorul meu cosy din casă dacă e frig afară)

🙏🏻 îmi setez cuvântul și intenția zilei, care devine de fapt intenția întregii săptămâni

🧹 mă pregătesc pe mine și casa (un pic de ordine și curățenie)

📒 îmi fac o retrospectivă a săptămânii trecute (realizări, lecții, log de obiceiuri)

🗓 îmi fac planul pentru noua săptămână cu ajutorul calendarului și listelor de To Do

🎯 mă apuc de orice am eu chef să mă apuc atunci, lunea fiind printre cele mai „la feeling” zile

Nu-mi pun niciodată întâlniri sau training-uri lunea dimineața sau chiar deloc. Prima parte a zilei e MUSAI timp cu mine, în care să mă ancorez în cine sunt aici-și-acum și să-mi activez entuziasmul și resursele pentru ce urmează să fac. Iar seara mi-o ocup cu sport și timp cu soțul meu sau relaxare pe sufletul meu.


3 LUCRURI CARE MĂ ÎNCARCĂ CU ENERGIE

Dincolo de chestiile clasice care într-adevăr funcționează pentru a mă umple de energie - muzica bună (în general latino), sport și mișcare, soare și aer curat - mai am aceste 3 strategii prin care mă încarc de energie:

🧡 porția de râs mi-o iau de obicei de la soțul meu cu care mă distrez din te miri ce prostii; nevoia adiacentă aici este cea de relații și conexiune

🧘🏻 meditez pe terasă, în colțișorul meu cosy și privesc natura și cerul îndelung, cu recunoștință

📝 când simt că nu mai fac față șiroiului de gânduri din mintea mea, ajută să le scriu de mână și să-mi eliberez spațiul pentru ceea ce contează cu adevărat; uneori mă înveselește și faptul că folosesc creioane colorate.

Tu ce ritualuri ai pentru mai multă energie ? Ce activități te aduc în flow și bucurie?


3 RITUALURI PRIN CARE RĂMÂN PREZENTĂ ÎN AICI-ȘI-ACUM

Atunci când mi-am dat seama că prea multă 'conectare', multi-tasking și agitație îmi fac mai mult rău decât bine, am implementat noi rutine prin care să mă mențin mai ancorată în prezent și să trăiesc momentele așa cum vin.

Sigur că nu mă ajută nimic mai mult decât meditația zilnică de dimineața, dar dacă ți se pare că asta nu-i pentru tine sau vrei să încerci și altceva, îți recomand cele 3 metode:

🧘🏻 Pune-ți telefonul pe silent și dezactivează internetul de seara; nu-l porni înapoi decât după ce ți-ai completat rutina de dimineață și ai reușit să te conectezi la tine în primul rând, cel dintr-o nouă zi

🧘🏻 Când ești copleșit(ă) de gânduri/ taskuri/ emoții, ia o pauză de la tot ce faci și întreabă-te, măcar în gând, ce se întâmplă acum cu tine? Fă un self check-in scurt și regândește prioritățile

🧘🏻 Adoptă cat mai des un mindset curios, care caută în oameni și situații valoarea adăugată și înțelege de ce și cum acel lucru e important în acel moment pentru tine.


O LIMITĂ SĂNĂTOASĂ

O limită sănătoasă pe care mi-am setat-o și pe care o respect este aceea de a refuza proiecte cu care nu rezonez din prima.

Da, e neplăcut să refuzi oamenii. Apare imediat ideea preconcepută că poate i-ai dezamăgit. Dacă e un proiect profesional, e și mai neplăcut să știi că poate tocmai ai refuzat șansa la un venit sigur pe luna asta.

Însă am învățat cu timpul că intuiția noastră e foarte puternică și are perfectă dreptate prin mesajele subtile, emoționale pe care ni le transmite. Atunci când mi se propune un proiect, personal sau profesional, imediat ce dețin minimul de detalii necesare, inteligența mea superioară și vocea interioară îmi dau răspunsul. Desigur, cu cât proiectul este mai provocator și necunoscut, cu atât frica inițială care mă cuprinde este mai puternică și îmi vine să refuz din cauza asta.

Tocmai de aceea e important să știm face diferența între refuzul cauzat de frică (dar care de fapt maschează un entuziasm debordant și voința noastră de a accepta provocarea) și cel care chiar vine ca un avertisment cum că nu este proiectul potrivit pentru noi și putem spune „nu” cu inima împăcată. 

Iar ca să facem asta, trebuie să ne cunoaștem suficient de bine încât să ne ascultăm cu atenție și să acceptăm (doar) acele propuneri care sunt pe sufletul nostru, chiar dacă probabil ne sperie la început. 

Tu cum te înțelegi cu intuiția ta? ❤

Haide în coaching 1la1 ca să descoperi și să vă îmbunătățiți relația!